Een frisse, stralende lach zegt meer dan woorden, welke taal je ook spreekt

Op elke leeftijd is een orthodontische behandeling mogelijk waarbij rekening wordt gehouden met uw individuele wensen. Wil je een zo onzichtbaar mogelijke behandeling, dan kan dit met Spark-aligners / Invisalign of een Incognito-behandeling (waarbij de vaste beugel aan de binnenzijde van de tanden wordt bevestigd). Zo is een gezonde, mooie glimlach voor elke leeftijd weggelegd. Een goed functionerend gebit is op elke leeftijd belangrijk.

Orthodontie voor een sterk en gezond gebit

Een mooi gebit met rechte tanden is veel gemakkelijker te onderhouden. Tanden die scheef staan zijn moeilijker te poetsen. Dat bevordert het ontstaan van cariës (gaatjes), en tandvleesaandoeningen (tandvleesontsteking of gingivitis, parodontitits,…) Een mooi gebit is belangrijk op elke leeftijd. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positieve uitstraling.

Orthodontie voor uw volle glimlach, uw harmonisch gelaatsprofiel, uw uitstraling

Dit kan zorgen voor een aangename glimlach waarbij de tanden, lippen en het gelaat in een juiste proportie tot elkaar worden geplaatst zodat een juist evenwicht wordt bereikt. Een mooiere glimlach en een voller gelaatsprofiel kunnen uw uitstraling verbeteren voor de rest van uw leven.

Orthodontie als besparing en waardevolle investering op korte en lange termijn

Behandeling van de slechte beet (= de malocclusie) door een specialist in de orthodontie is vaak minder duur dan de kosten die verbonden zijn aan de behandeling van de ernstige gevolgen die in de loop der jaren hieruit kunnen ontstaan. Esthetische orthodontie kan een waardevolle investering zijn voor uw gebit, uw uitstraling en uw algemeen fysisch welzijn.

Orthodontie voor uw zelfvertrouwen

Mensen met gezonde rechte tanden, beter op elkaar passende kaken en een aangename glimlach hebben meer succes dan mensen met scheve tanden. Hun uitspraak bij een interview, bij een publiek optreden etc. kan erdoor verbeteren. Ze blinken gemakkelijker uit op school, op hun werk en in hun persoonlijk leven. Hun algemene levenshouding kan erdoor verbeteren. Mensen met scheve tanden laten een negatieve eerste indruk na. Ze kunnen hun zelfvertrouwen verliezen en verstoppen hun mond achter hun hand. Ze durven niet te glimlachen.

Orthodontie voor de verbetering van de afwijkende stand van de kaken en het aangezicht

Na correctie van een slechte beet kunt u het gemakkelijker vinden om te kauwen, te praten en zelfs te ademen door de neus.

Orthodontie voor verbetering, het verdwijnen of beperkt blijven van de volgende klachten of afwijkingen

  • Overmatige slijtage van de tandoppervlakken, bij voorbeeld  door tandenknarsen of door een traumatisch contact.
  • Klikken, kraken of knappen van de kaak met problemen en overmatige belasting ter hoogte van het kaakgewricht, chronische hoofdpijn en pijn in het gelaat en/of de nekspieren.

Als één van deze gevolgen orthodontisch wordt behandeld, kan uw algemeen fysisch welzijn verbeteren.

Orthodontie als voorbereiding op

De plaatsing van kroon – en brugwerk of implantaten of een eventueel gecombineerde chirurgisch-orthodontische behandeling. Een goede samenwerking met tandartsen, kaakchirurgen, parodontologen en logopedisten garanderen een voor elke patiënt aangepast optimaal resultaat.

Hebt u vragen of wenst u graag verdere informatie?  twijfel niet om contact met ons op nemen via ons aanvraagformulier.

Wat gebeurt er tijdens mijn eerste consultatie?

We geven u een korte rondleiding door onze praktijk zodat u vertrouwd raakt met de omgeving. Tijdens deze afspraak luisteren we naar u. We willen weten waar u zich zorgen over maakt. We zullen veelal snel zien of een behandeling nodig is. Als een behandeling nodig is, vertellen we wanneer het beste met de behandeling gestart kan worden. Indien het voor ons direct duidelijk is, kunnen we al meteen vertellen welke apparatuur het meest geschikt is.

Dit is een vrijblijvend, voorlopig advies. U bent niet verplicht om een behandeling te starten. Dit voorlopig advies wordt ondersteund door het stellen van een correcte diagnose op basis van diagnostische of onderzoeksgegevens en het opstellen van een individueel behandelingsplan in onderling overleg. Dit is ook vaak het ogenblik waarop we een kostenraming opstellen.

We bekijken samen met u de mogelijke betalingsfaciliteiten en de tussenkomst van de ziektekostenverzekering.

Alvorens de behandeling te starten hebben we aandacht voor de risico’s. Zelden wegen de risico’s zwaarder door dan de voordelen.

Welke diagnostische gegevens worden verzameld?

  1. Röntgenopnames
  2. Foto’s van de tanden en het gelaatsprofiel. Foto’s van de tanden en van het gelaatsprofiel in de drie richtingen van de ruimte voor een evaluatie van de verhoudingen en de esthetiek van het gezicht, de gezondheid van de tanden en het tandvlees.
  3. Een scan van uw gebit voor studiemodellen. Voor een gedetailleerd onderzoek van de occlusie. De occclusie is de stand van de tanden en de manier waarop onder- en bovengebit op elkaar passen.
  4. Clincheck. Bij een scan voor Invisalign wordt met een Clincheck het te verwachten resultaat getoond aan de hand van een 3D simulatie. We laten u op voorhand zien hoe uw tanden naar de uiteindelijke stand zullen bewegen.

Behandelopties

Aligner-therapie : Spark of Invisalign aligners

Als onderdeel bij esthetische orthodontie horen ook de uitneembare correctiegootjes. Met aligners gebeurt de behandeling zelfs bijna onzichtbaar zodat uw vertrouwen al tijdens het uitlijnen van uw tanden kan groeien. Een orthodontische verbetering kan meer zelfvertrouwen geven ongeacht uw leeftijd of levensstijl. Bij sommige van onze patiënten kan de verbeterde uitstraling worden vergeleken met een patiënt uit het metamorfose-programma “Extreme make-over” maar orthodontie is geen invasieve procedure zoals vele andere ingrijpende cosmetische chirurgische correcties.

    

Vaste beugels

De slotjesbeugels hebben zich verder ontwikkeld waardoor ze veel minder opvallen en minder ongemakkelijker zijn dan vroeger.

Damon systeem werkt met zelfligerende slotjes/brackets en speciaal voorgevormde hightech geheugendraden.

De uitdaging is om met steeds kleinere krachten te werken waardoor het gebit beter, maar ook met minder pijn, beweegt. Daarnaast speelt mondhygiëne een belangrijke rol want het gemakkelijk kunnen reinigen van de brackets is van groot belang voor een gezond gebit.

Door klepjes in plaats van ligatuurtjes te gebruiken krijg je veel minder wrijving tussen bracket en draad, waardoor de benodigde  krachten kleiner zijn om de tanden en kiezen te verplaatsen met als mogelijk voordeel een snellere behandeling en minder ongemak dan bij het conventionele systeem. De zelfligerende brackets zouden daarnaast ook minder plaque moeten vasthouden en beter te reinigen zijn.

We bieden ook doorzichtige Damon slotjesbeugels, die gemaakt zijn van een doorschijnend keramiek dat minder opvalt maar wel wat kwetsbaarder is.

Veelgestelde vragen:

 

Wat zijn aligners?

Aligner-therapie is de bijna onzichtbare methode om uw tanden recht te zetten en de lach te krijgen waar u altijd al van hebt gedroomd. Met behulp van 3D-beeldvormingstechnologie brengen wij uw volledige behandelplan  vanaf de beginstand tot aan de gewenste eindstand in beeld. Vervolgens wordt er een reeks transparante aligners op maat gemaakt voor uw gebit – en ook alleen voor dat van u – om uw tanden stap voor stap te verschuiven. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voordat hij door de volgende in de reeks wordt vervangen, zodat de tanden geleidelijk in de gewenste stand worden gebracht. De duur van jouw aligner behandeling wordt door uw orthodontist bepaald aan de hand van uw specifieke behoeften.

Hoe werken de aligners?

Aligners corrigeren uw gebit door een nauwkeurige, gecontroleerde verplaatsing van de tanden. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleren wij niet alleen de verplaatsing per aligner, maar ook de timing daarvan. In elke fase mogen alleen bepaalde tanden bewegen, zoals is bepaald in het behandelplan voor die specifieke fase. Zo worden efficiënte krachten uitgeoefend om het gebit in de gewenste, voorgeschreven stand te plaatsen.

Hoe lang duurt mijn behandeling?

Uw behandeling is net zo uniek als uzelf, dus er is geen ‘one size fits all‘ behandelingsduur dat u uw beugel draagt of andere vormen van behandeling ondergaat. De gemiddelde behandeltijden variëren echter meestal tussen zes en 24 maanden en elk geval varieert in complexiteit. Wij  gebruiken de allernieuwste orthodontische technologie om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke behandeling en resultaat krijgt. Patiënten die goede mondhygiëne toepassen, kunnen ook een positieve invloed op hun behandeling verwachten. Door goede gewoonten aan te houden, zoals regelmatig flossen en tandenpoetsen, kan uw behandeling ook sneller verlopen, evenals het naleven van aanbevelingen zoals het dragen van uw elastiek.