Geef je kind een eeuwige glimlach!

Een gezond en een mooi gebit is belangrijk voor iedereen. Het is niet alleen een essentieel onderdeel van je gezondheid, maar ook voor het zelfvertrouwen van uw kind. Dankzij een orthodontische behandeling van hoge kwaliteit, geven we uw kind graag een onbezorgde en stralende lach!

Voordelen van preventieve en vroegtijdige behandelingen:

 • Naast een betere zelfvertrouwen als gevolg van verbeterde esthetiek, zijn er veel voordelen voor de gezondheid op korte en lange termijn als uw kind vroegtijdig een orthodontische behandeling krijgt.
 • Orthodontische ingrepen die uitgevoerd zijn in een vroeg stadium, voorkomen of verminderen het risico van sociale uitsluiting van kinderen en jongeren.

Door een vroegtijdige en adequate orthodontische behandeling zal uw kind:

 • Schadelijke mondgewoonten corrigeren (bijvoorbeeld duimen).
 • Minder slijtgage of letsel aan tanden en kaakgewrichten ontwikkelen door een optimale positie en beweging van tanden en kaken.
 • De impact van het eind behandelresultaat vergroten
 • Het ademhalingsgemak verbeteren
 • Minder last hebben van spraak beperkingen

Het eerste bezoek van uw kind

We begrijpen het. Niet iedereen durft de stap te zetten maar we beloven dat je eerste bezoek met ons heel leuk spannend zal zijn! Wanneer u en uw kind voor uw eerste bezoek komen, wordt u begroet door een van onze warme en vriendelijke teamleden. Het leren kennen van onze ruimte is belangrijk voor uw kind om zich op zijn/ haar gemak te voelen waarbij onze teamleden ​​altijd klaarstaan om al uw vragen te beantwoorden. Tijdens uw consult met een van onze orthodontisten worden er digitale röntgenfoto’s en foto’s gemaakt van de tanden en kaken van uw kind, gevolgd door een gedetailleerd onderzoek. De orthodontist gebruikt de digitale röntgenfoto’s samen met zijn of haar visuele onderzoeksresultaten om een ​​behandelplan op te stellen dat is afgestemd op de behoeften van uw kind. Zodra een behandelplan is vastgesteld, zal ons team al uw vragen beantwoorden en de financieringsopties bekijken om een ​​oplossing te vinden die bij uw budget past. Zodra alle details zijn besproken, kan de behandeling beginnen – zelfs op dezelfde dag – en zal uw kind op weg zijn naar een gelukkige, gezonde glimlach.

Een goede timing

Bij ons staan de belangen van uw kind altijd voorop. Als onze orthodontisten vernemen dat uw kind zich niet in de juiste fase van zijn/ haar ontwikkeling bevindt om met de behandeling te beginnen dan wordt uw kind in het “later alligator” -programma geplaatst. In deze fase wordt de ontwikkeling van uw kind gevolgd middels regelmatig geplande bezoeken. Wanneer we vaststellen dat uw kind klaar is voor de behandeling, dan kunnen we direct van start gaan.

Een goede timing

De start

Als uw kind in aanmerking komt voor vroegtijdige interventie, zullen wij hoogstwaarschijnlijk beginnen met “fase 1”. Hoewel elke fase voor een kind anders zal zijn, omvat fase 1 meestal een beugel (palatinale expanders of ruimtehouders). Deze beugel wordt gebruikt om de uitlijning en ontwikkeling van de kaken te verbeteren en ruimte voor volwassen tanden te creëren. Daarnaast kunnen deze beugels ook helpen met het corrigeren van schadelijke mondgewoonten en spraakstoornissen en ademhaling verbeteren.

Na voltooiing van fase 1 wordt uw kind regelmatig gecontroleerd door onze orthodontisten. We bepalen dan of en wanneer volledige beugels of Invisalign nodig is om de resterende tanden en bijtproblemen uit te lijnen.

De start

Veelgestelde vragen over orthodontie:

Wanneer is de juiste leeftijd om een eerste consult in te plannen?

De richtlijnen van de American Association of Orthodontists stelt dat kinderen vanaf het 7e levensjaar door een orthodontist moet worden geëvalueerd voor een vroege orthodontische evaluatie. Op deze leeftijd zijn de kaken en tanden van uw kind voldoende gevormd. Hierdoor zijn eventuele ontwikkelingsproblemen duidelijk zichtbaar. Een orthodontist kan vaststellen welke behandeling, indien afwijkingen geconstateerd zijn, nuttig zal zijn. Voor de meeste patiënten begint de behandeling pas lang na de leeftijd van 7 jaar. U heeft geen verwijzing nodig om uw kind te laten beoordelen door een orthodontist.

Zijn er verschijnselen die ik in de ontwikkeling van mijn kind kan opmerken die mogelijk een orthodontische behandeling behoeven?

Er zijn verschillende aanwijzingen die u kunnen helpen herkennen of uw kind last heeft van ontwikkelingsproblemen met zijn of haar tanden of kaken, waaronder:

 • ontwikkeling van slechte gewoonten zoals vinger- of duimzuigen;
 • een afwijkende positie van de tong (te ver naar voren) tijdens slikken;
 • mondademhaling of ademhaling met meer moeite dan te verwachten;
 • vertraagde of belemmerde spraak
 • scheve melktanden boven- of onderkaak;
 • verkeerde doorbraak van volwassen tanden;
 • vroegtijdig verlies van melktanden;
 • hoofdpijn;
 • een duidelijke overbeet of diepe beet;