het geschenk van zelfvertrouwen

De puber- en tienerjaren kunnen een overweldigende tijd zijn. Het geschenk van een mooie glimlach en zelfvertrouwen dragen ze de rest van hun leven mee!  Een gezonde, mooie glimlach kan de gebitgezondheid van uw tiener op korte en lange termijn verzekeren. Daarnaast zal de algehele zelfvertrouwen verbeteren.

Voordelen orthodontische behandeling

Naast een verbeterd zelfvertrouwen, brengt een orthodontische behandeling veel voordelen met zich mee:

  1. Vermindert of elimineert de noodzaak van kaakchirurgie of het verwijderen van permanente tanden
  2. Verbetert de mondhygiëne en vermindert het risico op gaatjes, tandvlees- en hartaandoeningen
  3. Vermindert slijtage of letsel aan tanden en kaakgewrichten
  4. Verbetert de ademhaling en corrigeert spraakproblemen
  5. Corrigeert een overbeet, diepe beet en kruisbeet
  6. Verbetert het bijtcontact, waardoor voedsel beter kan worden gekauwd

Het eerste bezoek van uw tiener

Tijdens het eerste consult van uw tiener zal een gedetailleerd onderzoek door een van onze orthodontisten plaatsvinden. Er worden digitale röntgenfoto’s en foto’s van hun tanden en kaken gemaakt. De orthodontist gebruikt de digitale röntgenfoto’s samen met de visuele onderzoeksresultaten om een ​​behandelplan op te stellen. Het behandelplan is afgestemd op de behoeften en de situatie van uw tiener. In dit stadium zal een van onze vriendelijke behandelcoördinatoren de details van het voorgeschreven behandelplan bekijken en samen met u bespreken. We bekijken welke financieringsmogelijkheden er zijn en welke binnen uw budget past. Daarnaast zullen onze collega’s al uw vragen beantwoorden.  Nadat alle details zijn besproken, kan de behandeling beginnen. Dit zijn de eerste stappen op weg naar een gelukkige en gezonde glimlach. Een glimlach die uw dochter of zoon verdient!

Behandelopties

We zetten ons volledig in om onze tienerpatiënten de beste mogelijk behandeloptie aan te bieden, wat betekent dat we toegewijd zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste behandelmethoden en 3D-technologie. Ons personeel blijft zich doorontwikkelen middels continue professionele educatie. Op basis van onze orthodontische expertise en de specifieke behoeften en wensen van elke patiënt, kunnen we een behandelmethode leveren die afgestemd is op uw tiener. De meest gebruikelijke behandelmethoden zijn vaste beugels en Invisalign. Hoewel beide geweldig zijn voor het verbeteren van de mondgezondheid en esthetiek, zijn er enkele verschillen tussen de twee behandelmethoden.

Aligners voor tieners

Invisalign en Spark aligners bieden een transparant alternatief voor traditionele beugels. Verschillend van slotjes en draden zijn ze gemaakt van gladde, transparante kunststof. Deze beugel is dus vrijwel onzichtbaar. Op basis van een aangepast behandelplan, dat door uw orthodontist is opgesteld, worden de aligners op maat gemaakt voor uw tiener. Aligners kunnen discreet en comfortabel de tanden van uw tiener bewegen.

Aligners hebben meerdere voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld niet of nauwelijks zichtbaar en kunnen op elk moment verwijderd worden. Uw tiener kan de beugel verwijderen wanneer hij/ zij de tanden moet poetsen of moet eten. Elke set aligner bestaat uit een bovenste en onderste tandboog en wordt 22 uur per dag gedragen. De beugel wordt om de één à twee weken vervangen. Elke beugel is anders en na verloop van tijd zullen deze subtiele veranderingen ervoor zorgen dat de tanden van uw tiener langzaam naar de gewenste posities bewegen.

Vaste beugels

De slotjesbeugels hebben zich de laatste jaren verder ontwikkeld. De slotjes vallen nu minder op en zijn  ook minder ongemakkelijk.

Het Damon systeem werkt met zelfligerende slotjes en speciaal voorgevormde hightech geheugendraden. De uitdaging is om met steeds kleinere krachten te werken waardoor het gebit beter en met minder pijn beweegt. Daarnaast speelt mondhygiëne een belangrijke rol, want het gemakkelijk reinigen van de slotjes is van groot belang voor een gezond gebit.

Door klepjes in plaats van ligatuurtjes te gebruiken, krijg je veel minder wrijving tussen slotjes en draad, waardoor de benodigde  krachten kleiner zijn om de tanden en kiezen te verplaatsen. Het voordeel ten opzichte van een conventioneel systeem is een snellere behandeling en minder ongemak. De zelfligerende slotjes resulteren ook in minder plaque en zijn beter te reinigen.

We bieden ook doorzichtige Damon slotjesbeugels. Deze beugels zijn gemaakt van doorschijnend keramiek. Helaas zijn deze beugels wel wat kwetsbaarder.

 

Veelgestelde vragen over orthodontie:

 

Wat zijn de voordelen van aligners?

Invisalign en Spark aligners zijn bijna onzichtbaar en dus onopvallend. Hierdoor kan Invisalign/Spark naadloos in jouw dagelijkse leven worden toegepast.  Aligners zijn uitneembaar, zodat je tijdens de behandeling gewoon kunt eten en drinken. Daarnaast kun je aligners ook uitnemen, zodat je jouw tanden te goed kan poetsen en flossen. Dat komt weer ten goede van een gezonde mondhygiëne.

In tegenstelling tot traditionele vaste beugels zijn er geen metalen slotjes of draden. Dat betekent dat er in de regel veel minder tijd in de praktijk van uw orthodontist moet worden doorgebracht om de aligner bij te stellen. Tot slot kun je met Invisalign de virtuele resultaten en het behandelplan bekijken voordat de behandeling begint. U ziet direct het toekomstig behandelresultaat.

Hoe lang duurt de behandeling?

Jouw behandeling is net zo uniek als jezelf, dus er is geen ‘one size fits all’-behandeltijd. De gemiddelde behandeltijden variëren meestal tussen 6 en 24 maanden, variërend in complexiteit. Wij gebruiken de allernieuwste methodologie en technologie voor alle orthodontische behandelingen om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke behandeling en resultaten krijgt.

Wanneer patiënten zorgen voor een goede mondhygiëne heeft dat ook een positieve invloed op de behandeling. Het bijhouden van goede gewoontes, zoals regelmatig flossen en tandenpoetsen kan de behandeling sneller laten verlopen. Evenals het voldoen aan de behandelaanbevelingen (dragen van elastieken).

Doet een slotjes beugel pijn?

De technologie achter de beugels heeft een enorme evolutie doorgemaakt. Tegenwoordig zijn beugels veel flexibeler en comfortabeler. Over het algemeen ervaart de patiënt lichte to matige ongemakken tijdens een behandelperiode. Alleen in de eerste paar dagen van je behandeling en/of na een aanpassing zou je een vervelend gevoel kunnen ervaren. Zelfzorgmedicijnen zoals paracetamol zijn effectief om de eventuele ongemakken tijdens uw behandeling te verminderen.